Presse

Indslag DR.DK P1

Pressemeddelse:
De går på opdagelse i nedlagte fabriksbygninger og forladte huse. Undersøger byens underjordiske tunnelsystemer og går på eventyr i byen bag byen. De er Urban Explorers. Med kameraer og en opdagelsesrejsendes nysgerrighed, udforsker de byens gemte og glemte steder.

Galleri LB lægger i januar måned lokaler til en fotoudstilling, hvor 10 danske Urban Explorers udstiller deres trofæer. Det er fotos fra ture ind i mørke tunneler dybt under jorden, højt oppe fra byens tage og fra forladte pragtvillaer, som langsomt forfalder.
Billederne er et indblik i en hemmelige verden, de bærer præg af en kombination af forfaldets æstetik og fotojournalistisk dokumentation. Du får adgang til en glemt og forladt verden, som kun få bemærker i dagligdagen.

Beskueren kan komme med på opdagelse ind i bygninger og deres historie, lade fantasien flyve og forestille sig, hvordan det mon har været at leve eller arbejde det pågældende sted. Frem for alt vil fotograferne pirre de besøgende til at se byen på en ny måde.
Idéen med udstillingen er at vise de gamle, glemte og gemte steder frem. Den er et samtidsbillede, men samtidig et billede på en flygtig verden i konstant udvikling og på forfaldet som er en uundgåelig del af livet. På naturens generobring af de menneskeskabte urbane miljøer.
Stederne som er afbilledet er måske allerede revet ned, lukket til, blevet renoveret eller måske står de præcis, som fotografen forlod dem.

Udstillingen viser forskellige stadier af forfaldet, som vi mennesker efterlader bag os. Nogle steder bliver ødelagt, splittet ad, og alt inventar metodisk smadret, stjålet eller overmalet. Andre steder ser næsten ud som den dag, lyset blev slukket og døren blev låst for sidste gang.
Udstillingen er ikke en guide til Urban Exploration. Det er ikke en hvem, hvad og hvor. Udstillingen er tænkt som en smagsprøve, på alle de oplevelser, man finder lige rundt om hjørnet og alle steder i verden. Den skal inspirere til at begive sig ud for at opdage livet med nye, nysgerrige øjne som opdagelsesrejsende i det urbane rum. Samtidig er det en hyldest til forfaldet, det forladte, det usete, det skæve, grimme, det smukke, det som engang var.


Pressemeddelse:

DJ Fotograferne

De sniger sig ind i civilisationens ruiner. ”Leave everything as it was and leave nothing but your footprints”, UrbanExplores

Til slutningen af januar kan du se en udstilling af  UrbexClowns billeder i Galleri LB i Kompagnistræde 41 i København.

På opdagelse i ruiner
Urban Exploration er en ny trend, der kan ses med superspændende billeder i bøger og på nettet, som den danske gruppe UrbexClown Photography, der er fascinerede af forgængeligheden og hvordan naturen langsomt nedbryder det menneskeskabte.

De bruger meget af deres fritid og ferier på at lede efter forladte steder, der kan være oplagte fragtskibe, lukkede fabrikker, huse, forladte slotte, badeanstalter, bryggerier, kraftværker og finde ud af, hvordan man kan komme indenfor og gå på opdagelse. Ikke for at hærge, stjæle eller male graffitti, kun for at opleve stedet og fotografere, somme tider fantastiske billeder.

Den skrivende har oplevet denne facination i sin eftersøgning efter tomme industrihaller og fæstningsanlæg m.m. til steder for ‘site specific’ teater og danseforestillinger.

Stærkt motto
De rigtige ‘urban explorers’, der kan findes i både ind- & udland, har et stærkt motto til fælles: ”Leave everything as it was and leave nothing but your footprints.”

Pressemeddelelse:

http://www.sdf.dk/article.php?id=385

Urban exploration – på opdagelse i en hemmelig verden. Udstillingen finder sted i Valby Kulturhus fra 1.-31. august.

De går på opdagelse i nedlagte fabriksbygninger, forladte huse og finder vejen ned i byens underjordiske tunnelsystemer. De er urban explorers og bevæbnet med kameraer og en opdagelsesrejsendes nysgerrighed udforsker de byens gemte og glemte steder.

Valby Kulturhus lægger i august måned lokaler til en fotoudstilling, hvor 12 danske urban explorers udstiller deres trofæer – fotos fra deres ture ind i mørke tunneler dybt under jorden, på byens tage og i forladte pragtvillaer som langsomt forfalder. Billederne er indblik i deres hemmelige verden og bærer præg af explorernes interesse for forfaldets æstetik, samtidig med at de har et skær af fotojournalistisk dokumentation fra deres besøg i en skjult og glemt verden man normalt ikke får indblik i.

Fra udstillingen i Valby © Dystorp

Udstillingen byder på en tur til disse hemmelige steder. Beskueren kan komme med på oplevelse i bygningerne og deres historie og rejse spørgsmål som disse: Hvad skete der med de mennesker, der arbejdede her? Hvilke liv blev levet her? Frem for alt vil fotograferne pirre dem der besøger udstillingen til at se byen på en ny måde.

Hensigten med udstillingen er at vise glemte, gemte, forfaldne eller forladte steder frem. Den er et samtidsbillede, men samtidigt et flygtigt billede på en verden i konstant udvikling og på forfaldet som en uundgåelig og æstetisk fascinerende del af livet. Stederne, som er afbildet er måske allerede revet ned, lukket til, blevet renoveret eller måske står de som da fotografen forlod dem. Udstillingen viser forskellige grader af forfald. Nogle steder bliver ødelagt, og alt inventar metodisk smadret, stjålet eller overmalet. Andre steder ser ud som den dag, stedet blev forladt og lukket af.

Udstillingen er ikke en guide til urban exploration. Der er ikke adresser på alle de flotteste spots, man kan finde i landet. Den er tænkt som en forsmag på de oplevelser, man kan finde rundt om det næste hjørne. Udstillingen skal inspirere til at begive sig ud for at opdage byen med nye, nysgerrige øjne som en opdagelsesrejsende i det urbane rum. For hvorfor udelukkende henligge sin sightseeing til ferier i fremmede lande, når man kan være turist i sin egen by, i sit eget kvarter.